Praktische informatie

Antwoorden op belangrijke vragen over Bright New World

Hieronder vindt u praktische informatie over Bright New World die van belang kan zijn voor u als participant.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Of heeft u een vraag over een ander specifiek onderwerp? Bel ons dan op 020-  638 82 26. Wij staan u graag te woord.

Waar vind ik de koers van Bright New World?

De actuele koers en het koersverloop van het fonds vindt u hier.

Wat is het minimale aankoopbedrag?

U kunt Bright New World-participaties aankopen vanaf € 2500,-.

Kan ik Bright New World ook aankopen via mijn eigen depotbank?

Nee, u kunt de Bright New World-participaties alleen aankopen bij Bright New World. Wilt u aankopen, ga dan naar het aankoopformulier.

Hoe kan ik mijn inleg voor Bright New World overmaken?

Bent u nog geen participant in het fonds, ga dan naar het aankoopformulier. Aankopen gaat in 4 eenvoudige stappen.

Participeert u al in Bright New World en wilt u bijkopen? Maak het bedrag (minimaal € 100.-)  over naar rekeningnummer  NL16 KASA 022 355 53 55, onder vermelding van uw participatienummer (verplicht). Maak het bedrag over vanaf het rekeningnummer dat u bij Bright New World heeft opgegeven.

Ontvang ik een bevestiging van mijn storting?

Zodra uw storting bij ons binnen is, ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Uw participaties worden dan op de eerstvolgende donderdag aangekocht. Na aankoop ontvangt u een participatiebewijs per post.

Hoe kan ik (een deel van) mijn participaties in Bright New World verkopen?

U kunt wekelijks (een deel van) uw participaties verkopen. Hiervoor maakt u gebruik van het verkoopformulier. Print dit formulier uit, vul het volledig in en stuur het naar Wijs & van Oostveen Fund Management B.V., t.a.v. Bright New World, Antwoordnummer 11400, 1000 PG Amsterdam.

Zodra wij uw verkoopopdracht hebben ontvangen, wordt deze de eerstvolgende donderdag uitgevoerd. In de week daarop wordt de verkoopopbrengst overgeboekt naar uw bankrekening.

Wanneer kan ik Bright New World-participaties aan- en verkopen?

Het aan- en verkopen van participaties kan wekelijks op donderdag. Als uw inleg uiterlijk woensdag op de rekening van het fonds is bijgeschreven, wordt uw aankooporder direct op donderdag voor u uitgevoerd tegen de afgifteprijs van de dag daarvoor.

Verkooporders die de beheerder uiterlijk woensdag om 10.00 uur heeft ontvangen, worden op donderdag uitgevoerd tegen de slotkoers van de vorige dag. Verkooporders die de beheerder later dan 10.00 uur ontvangt, worden donderdag in de week daarop uitgevoerd tegen de afgifteprijs van de dag daarvoor.

Wat houdt afgeleide identificatie in?

Bij afgeleide identificatie wordt u geïdentificeerd aan de hand van bijvoorbeeld een overboeking vanaf uw bankrekening. Bright New World maakt gebruik van deze afgeleide identificatie. Dit biedt veel gemak voor u, omdat u zich dan niet apart hoeft te legitimeren bij ons op kantoor.

Voor afgeleide identificatie gelden echter wel strikte spelregels. U dient het bedrag voor de aankoop van participaties over te maken van de bankrekening die u op het aankoopformulier heeft opgegeven. Ook dient de tenaamstelling van deze rekening exact overeen te komen met de tenaamstelling van de participaties in Bright New World.

Als u bijvoorbeeld geld overmaakt vanaf een rekening die alleen op uw naam staat, maar u heeft ingeschreven op de naam van u en uw partner, dan kunnen wij de afgeleide identificatie niet uitvoeren.

Waar vind ik het fiscale overzicht?

Aan het begin van het jaar sturen wij u de fiscale overzichten per post. De gegevens die relevant zijn voor uw belastingaangifte worden door het fonds ook aan de Belastingdienst verstrekt. Op uw digitale aangifte zijn deze gegevens vooraf ingevuld.

Keert Bright New World ook dividend uit?

Het fonds keert geen dividend uit. Het fonds ontvangt wel dividenden uit de aandelen die zij in bezit heeft. Door de ontvangen dividenden, neemt de waarde van het fonds toe. Dit geldt dus ook voor de waarde van uw participaties. Ontvangen geld uit dividenduitkeringen worden door de beheerder veelal weer geïnvesteerd in financiële instrumenten.

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?

U kunt uw e-mailadres eenvoudig online wijzigen met dit formulier. U ontvangt direct een bevestiging in uw mailbox.

Hoe wijzig ik mijn adres?

U kunt uw adres eenvoudig online wijzigen met dit formulier. U ontvangt direct een bevestiging in uw mailbox.

Hoe wijzig ik mijn vaste tegenrekening?

U kunt uw vaste tegenrekening (VTR) voor Bright New World wijzigen door het doen van een storting vanaf uw nieuwe vaste tegenrekening. Belangrijk hierbij is:

  1. dat de tenaamstelling van uw nieuwe vaste tegenrekening exact gelijk is aan de tenaamstelling van uw Bright New World participaties;
  2. dat u in de omschrijving “wijziging VTR” en uw participatienummer vermeld.

U stort een bedrag van 1 euro op NL16 KASA 022 355 53 55. Na controle en verwerking storten wij dit bedrag weer aan u terug.