Wat de 3D-printer allemaal kan? Ontdek dat nu zelf!

27-01-2017
Beleggen in 3D-printing bij beleggingsfonds Bright New World

De markt voor 3D-printers en 3D-toepassingen groeit fors: circa 100% per jaar! Vooral de industriële toepassingen gaan nu heel hard. Mercedes-Benz Trucks print sinds een aantal maanden standaard 30 belangrijke (reserve)onderdelen snel en goedkoop. Waardoor Mercedes-Benz deze onderdelen niet meer op voorraad hoeft te houden. Renault Trucks gaat waarschijnlijk een soortgelijke stap zetten. Precies passende protheses worden ook steeds vaker 3D-geprint. Doordat de prijs van deze protheses steeds lager wordt, krijgen nu ook invaliden in Afrika in toenemende mate goed passende protheses aangemeten. En dat is maar een greep uit de vele mogelijkheden en toepassingen die bij 3D-printing mogelijk zijn.

De 3D-printer thuis

In de industrie en bij medische toepassingen groeien we nu toe naar massale inzet van 3D-printers. Maar specialisten verwachten dat de 3D-printer voor thuisgebruik ook gemeengoed gaat worden. De printers worden door verbeterde computerchips namelijk voortdurend beter en tevens goedkoper. Handig om thuis een zoekgeraakt onderdeel van een Ikeakast mee te printen. Of om speelgoed te ontwerpen en te printen. Zo kunnen bijvoorbeeld Lego-bouwpakketten thuis geprint worden. Er zullen nog vele toepassingen voor thuisprinters komen, waar we nu nog geen benul van hebben. Want als iedereen zo’n printer thuis heeft staan, zullen gebruikers ongetwijfeld talloze creatieve toepassingen verzinnen. Dat is ook het leuke van 3D-printen, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Zelf creatief met de 3D-printer uitvinden

Wilt u nu zelf uitvinden wat er allemaal kan met een 3D-printer, dan is dat mogelijk! De firma Plasticz stelt voor participanten van Bright New World een 3D-printer ter beschikking. De printer komt dan voor circa 6 weken bij u thuis te staan. Specialisten van Plasticz installeren de printer en geven uitleg over het gebruik. Ze zijn daarna ook beschikbaar voor vragen en ondersteuning. De enige tegenprestatie die hiervoor wordt verlangd, is dat de gebruiker zijn of haar ervaringen deelt.

Wilt u een 3D-printer thuis hebben, stuur dan een e-mail naar info@brightnewworld.nl, o.v.v. uw participatienummer en '3D-printer bij mij thuis'. Door middel van een loting zal bepaald worden wie de printer mag uitproberen. Na 6 weken verhuist de printer weer naar een andere participant van het fonds. 

Wilt u meer informatie over de 3D-printer? Kijk dan op de website van Plasticz.