Waar is de kassa?

23-08-2019

Als gevolg van de overname van de supermarkt Whole Foods door Amazon staat de hele sector ‘op scherp’. Want kenners verwachten dat Amazon met innovaties het hele retail-landschap op zijn kop gaat zetten. Zo kan bijvoorbeeld al pin- en kassaloos gewinkeld worden bij een winkel van Amazon in Seattle. In Europa heeft Albert Heijn de primeur. Sinds kort kunnen klanten bij een aantal vestigingen van AH to go razendsnel hun koffie, lunch of tussendoortje halen: Tap to go.

Amsterdam

De twee AH to go’s in Amsterdam bij het Academisch Medisch Centrum zijn de eerste Europese winkels waar klanten pin- en kassaloos kunnen winkelen. Dat kan met de Tap to go-kaart of via een app op de smartphone. De klant tikt kort de geactiveerde kaart of telefoon tegen het prijskaartje op het schap van het product dat zij of hij wil hebben. Vervolgens kan het product uit het schap worden gepakt en direct in een tas worden gestopt. Na 10 minuten wordt het bedrag automatisch van de rekening van de klant afgeschreven. In de rij staan bij een bemande of onbemande kassa is dus niet meer nodig. AH to go gelooft in pin- en kassaloos shoppen en wil klanten in alle 80 AH to go winkels de mogelijkheid geven hiervan gebruik te maken.

iOs en Windows

In de eerste fase van de uitrol kunnen klanten tappen met de kaart of een Android telefoon. De andere besturingssystemen als iOs en Windows volgen binnenkort.

Hieronder een video over Tap to go.