Verantwoord investeren

01-03-2017
verantwoord investeren is investeren in de toekomst

Maatschappelijk verantwoord investeren wordt voor steeds meer beleggers de norm. Dat zien we bij pensioenfondsen, die hun beleggingen in wapenfabrikanten en tabaksproducenten steeds vaker afstoten. En tevens beleggingen in fossiele energiebedrijven verruilen voor duurzame energiebedrijven.

Follow This dwingt verantwoord investeren af

Ook actiegroepen als het Nederlandse Follow This en in de VS de beleggersclub waarbij acteur Leonardo DiCaprio zich aansloot, hebben veel invloed. Follow This oefent druk uit op Shell om alleen in duurzame energievormen te investeren. De club rond DiCaprio verruilde al $2600 miljard aan beleggingen in fossiele bedrijven voor duurzame energiebedrijven.

Verantwoord beleggen

Particuliere beleggers maken ook steeds vaker die keuze. Omdat dat goed is voor het milieu. Maar het is ook een beleggingstechnische afweging. Duurzame energiebedrijven doen het de laatste jaren een stuk beter op de beurs dan de fossiele tegenhangers.

Investeren in de toekomst

Beleggers kiezen dus steeds vaker voor duurzame energiebedrijven. En voor andere sectoren die aantoonbaar bijdragen aan een betere toekomst. Zoals 3D-printing. Talloze invaliden in Afrika krijgen precies passende, 3D-geprinte protheses aangemeten. Nog zo’n sector: de nieuwste generatie medische apparaten biedt patiënten gezondheidswinst. Waardoor de kans dat de gezondheidszorg betaalbaar blijft, toeneemt. Ook omarmen steeds meer mensen een gezonde levenswijze. En beleggen ze in toenemende mate ook in gezonde voedingsbedrijven en sport- en fitbedrijven.

Groei en bijdragen aan een betere wereld

Beleggen in bovengenoemde sectoren is tevens beleggen in groei. Want deze sectoren groeien hard: tussen de 5% en 100% per jaar volgens onderzoeksbureaus. In Bright New World zijn deze en andere sectoren bijeengebracht. Het gezamenlijke kenmerk is telkens: groei en een bijdrage aan een betere wereld.

      

 

* De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Bright New World is een beleggingsfonds met een open-end karakter en is geregistreerd bij de AFM in Amsterdam. Uw aankoopbeslissing dient te worden genomen op grond van het prospectus, welke u tezamen met de essentiële beleggersinformatie hier kosteloos kunt downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico's. Vraag erom en lees deze documenten voordat u het product koopt.