Bright New World belegt in sectoren en ontwikkelingen die allemaal snel groeien. De ervaring leert dat groei en rendement vaak hand in hand gaan. Dat zien we ook terug bij Bright New World. Het fonds boekt tot dusver dit jaar een rendement van ruim 10%.*

Dit jaar zie je een aantal ontwikkelingen en sectoren binnen het fonds die er echt uit springen qua rendement. Vooral sectoren die te maken hebben met gezondheid en zorg doen het erg goed. Dan gaat het onder meer om aandelen van ondernemingen die medische apparaten maken. Maar ook om aandelen van biotechbedrijven en van ondernemingen die passen binnen de snelgroeiende trends sport en fitness en gezonde voeding.

Energie

De duurzame energie-aandelen die binnen het fonds zijn opgenomen, blijven wat achter. Even een pas op de plaats is niet ongewoon bij ontwikkelingen die zo stormachtig groeien als duurzame energie. Gelukkig wordt dat meer dan gecompenseerd door de rendementen van de beleggingen in de andere sectoren. Bright New World belegt immers in 12 verschillende snelgroeiende sectoren en meer dan 200 aandelen. Die focus op groei én een brede spreiding is misschien wel de onderscheidende kracht van Bright New World. Dat biedt ook vertrouwen voor de rest van het (beurs)jaar en voor de komende jaren.

  

* Het rendement is behaald in de periode van 1 januari 2018 t/m 14 augustus 2018. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Bright New World is een beleggingsfonds met een open-end karakter en is geregistreerd bij de AFM in Amsterdam. Uw aankoopbeslissing dient te worden genomen op grond van het prospectus, welke u tezamen met de essentiële beleggersinformatie hier kosteloos kunt downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico's. Vraag erom en lees deze documenten voordat u het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kunt u hier terecht.