Sectoren Bright New World

Bij de selectie van aandelen voor Bright New World zijn er twee criteria: de beursgenoteerde bedrijven dienen actief te zijn in een sector die flinke groeit. Daarnaast dienen de sectoren een bijdrage te leveren aan een betere wereld. 

Hieronder een kort overzicht van 10 sectoren waarin Bright New World belegt en hun bijdrage aan een betere wereld.
 

  • Duurzame energie

Een schone wereld voor onze kinderen en kleinkinderen? Dat willen we toch allemaal! Fossiele energie wordt verdrongen door steeds goedkoper opgewekte zonne- en windenergie. Gelukkig maar!
 

  • Robotica

Robots in de fabrieken en in de veeteelt en landbouw? Prima, want het al te zware en repetitieve werk kan beter door robots worden gedaan. En met de inzet van robots stijgen de opbrengsten bij landbouw en veeteelt: belangrijk voor de mondiale voedselzekerheid. Ook zullen zorgrobots steeds meer broodnodige helpende handen in de zorgsector gaan bieden.
 

  • Biotech

Zonder de onderzoeken en doorbraken bij biotechbedrijven zouden geneesmiddelen voor onder meer kanker en hartziekten niet of pas veel later op de markt komen.
 

  • Medische apparaten

De technologische revolutie zie je terug in het ziekenhuis en bij draagbare apparaten. Met de nieuwste generatie medische apparaten verbetert de zorg: van state-of-the-art pacemakers tot MRI-scanners waarmee medici nog betere diagnoses kunnen stellen. 
 

  • Sport en Fit

Iedereen is aan het rennen, fietsen en zwemmen. Dat is niet alleen goed voor ons lijf. Maar mentaal varen we er ook wel bij: met een gezond en getraind lichaam wordt de geest scherper en voelen we ons beter en optimistischer. We sporten en fitnessen wel graag met de beste spullen: waarmee je blessures voorkomt en je prestaties precies kunt meten. 
 

  • Internet of Things

In sneltreintreinvaart komen er nieuwe Internet of Things-toepassingen bij: in de medische zorg, als het gaat om veiligheid op de weg en nieuwe mogelijkheden waarmee ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. De kern van IoT: het leven van velen wordt er veiliger en comfortabeler van.
 

  • Social Media    

De mooie momenten in ons leven delen: miljoenen en miljoenen mensen over de hele wereld beleven hier veel genoegen aan. En voor ouderen zijn social media vaak een belangrijk hulpmiddel om betrokken en actief te blijven.
 

  • 3D-printing

Betaalbare protheses voor invaliden in Afrika, precies passende kronen en bruggen in de tandheelkunde, geprinte huid voor patiënten met brandwonden: een kleine greep uit de 3D-printing mogelijkheden. 
 

  • Cyber Security

We kunnen ons leven zonder internet echt niet meer voorstellen. Maar, zonder digitale veiligheid werkt de digitale snelweg niet! Essentieel dus.
 

  • Gezonde voeding

Biologische en duurzaam geproduceerde voeding: smakelijk eten! En steeds meer mensen kopen het niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat het hartstikke goed voor je gezondheid is.