Beleggers kiezen voor groei

We hebben een niet al te inspirerend beursjaar achter de rug. Per saldo is er al weer een lange tijd een zijwaarts bewegende beurs te zien. Dat is ook eigenlijk niet erg verwonderlijk. Want de economische groei is laag.

Maar groei en inspiratie zijn gelukkig wel degelijk te vinden. En rendement ook! De economische groeicijfers zullen ook de komende jaren in ons land en in heel Europa niet hoog zijn. In China vertraagt de economie. In de Verenigde Staten zijn de groeicijfers naar beneden bijgesteld.

Maar ook nu zijn er sectoren en niches te vinden waar de groei wel degelijk hoog is. Online gaming is zo’n niche. Talloze mensen over de hele wereld spelen met veel plezier uitdagende games. Vaak op hun smartphone of tablet. Maar ook thuis op de laptop of PC.

Krachtige groei

Er zit vaak ook een sociale context aan deze spellen, want ze worden nogal eens in groepsverband of in teams gespeeld. De markt voor online gaming groeit krachtig. Onderzoeksbureau Infiniti Research verwacht een jaarlijkse groei van 12% tot en met 2019.
Interessant voor beleggers is tevens dat het verdienmodel van deze bedrijven uitzonderlijk goed is. Een aantal beursgenoteerde online gaming-bedrijven heeft zelfs betere winstmarges dan die van de erkende winstmachine Apple.

3D-printing

Ook 3D-printing is zo’n sector waar de ontwikkelingen elkaar in een razend tempo opvolgen. Recent werd bekend dat Mercedes-Benz Trucs voortaan dertig onderdelen standaard print. Die stap kreeg veel publiciteit, omdat dit het begin is van een fundamentele verandering in de maakindustrie.

Bij 3D-printing worden nu ook medische toepassingen steeds belangrijker. Zo worden er steeds vaker betaalbare en goede protheses geprint voor volwassen en kinderen in Afrika die een ledemaat missen. Mooie toepassingen!
Voor 3D-printing wordt voor de komende vijf jaar een groei van 500% verwacht! (Bron: Wohlers Associates).

Beleggers kiezen voor groei

Maar ook meer en minder technologisch gedreven trends en ontwikkelingen als robotica, online gaming en gezonde voeding kennen mooie groeicijfers. Deze sectoren en trends bieden beleggers dus wel degelijk inspiratie. Daar is de groei! En daar kunt u uw voordeel mee doen.