3D-printing snelgroeiende sector Bright New World

Per saldo is Bright New World het beleggingsjaar goed begonnen. De 3D-printing aandelen spannen qua koersstijgingen wel de kroon. Vooral de Amerikaanse 3D-printer fabrikanten Stratasys en 3D Systems springen eruit. De definitieve door-braak van 3D-printing voor industriële toepassingen geeft 3D-printing aandelen al een tijd de wind in de rug. Zo printen Mercedes-Benz Trucks en Renault Trucks sinds enige tijd standaard een aantal onderdelen met industriële 3D-printers. Waardoor ze deze onderdelen niet meer op voorraad hoeven te houden. En zo flink wat kosten besparen. Andere grote bedrijven en MKB-bedrijven zullen de komende jaren zeer waarschijnlijk massaal industriële 3D-printers gaan aanschaffen.

Social media 

Ook de social media-aandelen komen erg goed uit de startblokken dit jaar. Zo liep de koers van Weibo, de Chinese variant van Twitter, al behoorlijk op. De komende jaren zal volgens onderzoeksbureau Statista het aantal mensen dat gebruik maakt van social media nog eens met 25% toenemen. Dat is natuurlijk een fors groeicijfer, dat goed is voor de bedrijven die het grootste marktaandeel hebben op social media. Bedrijven als Facebook en Google – moederbedrijf Alphabet –  maken het hun adverteerders met verder verbeterde functionaliteiten ook steeds makkelijker. Dat zorgt voor een hogere succesratio bij de advertenties op sociale media. Daar betalen adverterende bedrijven graag voor. 

Achterblijvers

En er zijn nog meer sectoren binnen het fonds die het goed doen, zoals robotica en biotech. Er zijn ook een aantal sectoren die tot dusver dit jaar wat achterblijven. Dan gaat het met name om de twee sectoren die inspelen op de steeds grotere aandacht in de westerse wereld voor gezonde voeding en sporten en fitnessen. Maar qua rendement maken de gezonde voedingsbedrijven al een tijdje pas op de plaats. Hoewel er nu koerstechnisch een kentering op til lijkt. De meeste aandelen van bedrijven die actief zijn op de sport- en fitnessmarkt – die vorig jaar overwegend prima presteerden – komen dit jaar nog niet uit de startblokken. We zien de laatste maand wel mooie koersstijgingen bij de Nederlandse fietsenfabri-kant Accell en het Duitse Puma. Maar daar staan – nog – te veel minnen van andere sport en fit-aandelen tegenover.

Bent u al participant en wilt u uw positie in Bright New World uitbreiden? Klik dan hier >>