Goed nieuws: steeds meer mensen kiezen voor gezonde voeding

01-04-2017
Gezonde voeding steeds populairder

Adviesbureau PwC heeft onderzoek in een aantal westerse landen laten uitvoeren naar consumenten en voeding. Uit dat onderzoek blijkt dat gezonde voeding bij steeds meer consumenten hoog op de agenda staat.

De zogeheten millennials, de leeftijdsgroep van 18-34, gaan daarin voorop. Dat komt ook zeker omdat er veel aandacht voor gezond eten in de media is. PwC zegt dat bij de meest recente meting de helft (47%) van de consumenten in de leeftijdsgroep 18-34 hun eetgewoonten veranderd heeft. En gezonder is gaan eten. In de leeftijdsgroep van mensen ouder dan 55 jaar gaat het toch ook om 23% die gezonder ging eten. Bovendien nam meer dan de helft (53%) van de millennials zich voor in de toekomst hun eetpatroon te verbeteren.

In ieder geval blijkt dat gezonde voeding bij heel veel consumenten hoog op de agenda staat. Bright New World belegt in een tiental sectoren die bovengemiddeld groeien: een daarvan is de sector van biologische en gezonde voedingsbedrijven.

Groei gezonde voeding

Dat zie je ook terug in de verkoopcijfers van gezonde voeding. Vorig jaar kochten we in Nederland weer 27% meer duurzaam en biologisch geproduceerde voeding, in vergelijking met het jaar daarvoor. En in de Verenigde Staten groeide deze markt in 10 jaar tijd uit van een niche tot een markt met een omzet van meer dan $ 100 miljard. 

Toekomstverwachtingen

Ook in de komende jaren zal de markt voor gezonde voeding fors groeien. Afhankelijk van het productsegment wordt de groei tot 2020 ingeschat tussen de 12% en 25% per jaar. Dat heeft het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research onderzocht.

Beleggen in gezonde voeding en andere groeisectoren

Bright New World belegt in een tiental sectoren die bovengemiddeld groeien en bijdragen aan een betere wereld. Eén daarvan is de sector van biologische en gezonde voedingsbedrijven. 

Bedrijven zoals het Nederlandse Wessaen, branchegenoten als het Deense Chr Hansen en het Amerikaanse Calavo Growers maken onderdeel uit van deze snelgroeiende sector. 
 

Ook beleggen in Bright New World?

Wilt u ook beleggen in Bright New World? Dat is heel eenvoudig. Eerst vult u het aankoopformulier in. En vervolgens stort u uw inleg (minimaal € 2.500,-) op de rekening van het fonds.  

Participaties bijkopen

Bent u al participant? En wilt u uw positie in het fonds uitbreiden? Ook dat is eenvoudig. Hier vindt u meer informatie over participaties bijkopen.