Gezondheid enorme groeimarkt voor beleggers

De New York Times publiceerde recentelijk een onderzoek van het befaamde Cooperinstituut, waaruit blijkt dat mensen die regelmatig hardlopen tot wel drie jaar langer leven!

Het is natuurlijk al veel langer bekend dat gezonde voeding en voldoende beweging bijdragen aan een goede gezondheid. Niet voor niets neemt het aantal mensen dat op hun voeding let en regelmatig sport hand over hand toe.

Toch blijkt de gezondheidswinst van een gezonde levensstijl soms nog verbazingwekkend groot te zijn. Want 3 jaar langer leven door regelmatig hard te lopen, is natuurlijk niet niets. Het bijzondere is bovendien dat uit dit nieuwe onderzoek blijkt dat die gezondheidswinst ook wordt behaald door mensen die overgewicht hebben of die roken. Als ze maar regelmatig de hardloopschoenen aandoen en een rondje gaan rennen. Zelfs vijf minuten rennen per dag is al goed voor een langer leven.

Fit ouder worden

In de westerse wereld eten we steeds gezonder en willen we fit oud worden. Daar hoort sporten en bewegen bij. Een goed idee. Een goed idee, want sportende mensen zijn volgens vele onderzoeken, zoals van TNO, productiever en gezonder. En ze leven ook nog eens langer, zoals het onderzoek van het Cooperinstituut aangeeft. 

Lagere zorgpremie

Dat zie je ook terug in andere ontwikkelingen: er zijn al verzekeringsmaatschappijen die het aandurven om verzekerden die aantoonbaar meer bewegen een lagere zorgpremie in rekening te brengen. 

Een andere ontwikkeling die de groei van breedtesport illustreert, is de opkomst van apps die heel makkelijk mensen koppelen die samen willen bewegen. 

Groei gezonde voeding en sporten

De groei zit er al goed in als het om gezonde voeding en sporten gaat. Zo groeit de markt voor gezonde voeding volgens het onderzoeksbureau Grand View Research jaarlijks met 12% tot wel 25%, afhankelijk van het segment. De markt voor fitnessen groeit de komende 3 jaar met circa 24%, volgens het onderzoeksbureau Statista.

Beleggen in gezonde voeding en sporten

Met Bright New World belegt u in aandelen van bedrijven die actief zijn in de sectoren gezonde voeding en sport en fit. En in 10 andere snelgroeiende sectoren die een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Ook beleggen in Bright New World?

Wilt u ook beleggen in Bright New World? Dat is heel eenvoudig. Eerst vult u het aankoopformulier in. En vervolgens stort u uw inleg (minimaal € 2.500,-) op de rekening van het fonds.  

Participaties bijkopen

Bent u al participant? En overweegt u om uw positie in het fonds uit te breiden? Ook dat kan eenvoudig. Hier vindt u meer informatie over participaties bijkopen.