Door de sterk stijgende omzetten en exploderende winsten zijn technologiebedrijven zoals Amazon, Facebook en Apple in een ongehoord tempo uitgegroeid tot megaondernemingen. De 5 grootste bedrijven ter wereld qua beurswaarde zijn techondernemingen!

Het is allemaal razendsnel gegaan. Facebook bijvoorbeeld was 15 jaar geleden nauwelijks het zolderkamertjesniveau ontstegen. En Apple was nog geen 20 jaar geleden zo goed als failliet. Maar door de technologische revolutie en de enorme groei van onder meer ontwikkelingen als social media en online shopping is het heel hard gegaan. Door jarenlang voortdurend sterk groeiende omzetten en megawinsten groeiden veel techbedrijven heel hard. En passeerden ze links en rechts bedrijven uit de ‘oude economie’. 

Groei nog lang niet voorbij

En de groei is nog lang niet voorbij! Steeds meer beleggers zien ook waar de echt hoge groei zit: bij ondernemingen die volop profiteren van de technologische revolutie. En steeds meer beleggers beleggen dan ook daadwerkelijk in techondernemingen. (I)

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, hoofd research bij Wijs & van Oostveen Fund  Management B.V. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.