Beleggingsfonds Bright New World populair bij beleggers

De aanpak van Bright New World spreekt beleggers aan. Het fonds belegt in sectoren die bovengemiddeld groeien. Daarnaast moeten die sectoren aanwijsbaar een steentje bijdragen aan een betere wereld. Dat slaat aan bij beleggers. De interesse in het fonds overtreft de verwachtingen.

Bovengemiddeld rendement en groei

Steeds meer beleggers zijn zich ervan bewust dat als je een meer dan gemiddeld rendement wil maken, je bewust op zoek moet naar bedrijven en sectoren die meer dan gemiddeld groeien. Je moet daar dus echt op sturen als belegger. Dat is ook eigenlijk volkomen logisch. Bovengemiddelde groei en een bovengemiddeld rendement gaan immers hand in hand. Dat was het afgelopen jaar weer het geval. En ook dit jaar zie je opnieuw dat de sectoren die het hardst groeien ook het meest renderen.

Groei sectoren: van 5% tot 100%

Bright New World belegt in circa 175 aandelen, verspreid over 10 sectoren. Dat gaat van medische apparaten, met een jaarlijkse groei van circa 5%, tot 3D-printing, en dan heb je het al gauw over 100% jaarlijkse groei volgens onderzoeksbureaus. Dergelijke hoge groeicijfers geven dus het beste uitzicht op een bovengemiddeld rendement.*

Maatschappelijke keuzes belangrijk voor beleggers

"Maar daarnaast", zegt Robert Schuckink Kool, fondsmanager van Bright New World, "spelen maatschappelijk keuzes een belangrijke rol voor een toenemend aantal beleggers. Beleggen op een verantwoorde manier dus." Voor steeds meer beleggers is dat echt een belangrijk aspect. Het spreekt deze beleggers aan dat Bright New World belegt in sectoren die een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Mooie toekomst voor Bright New World

Leuk is ook, vindt Schuckink Kool, dat er steeds meer over het fonds gepraat wordt. "Wat je nu ook meer en meer ziet, is dat er mensen instappen die zijn getipt door beleggers die al langer in Bright New World participeren. Ik verwacht een mooie toekomst voor het fonds, qua rendement en qua belangstelling."

   

* De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.