Rendement belegging biotech

De biotechsector behaalt al jaren een bovengemiddeld rendement. De brede Nasdaq Biotechnology Index (NBI) boekte van begin 2012 tot eind 2016 een rendement van gemiddeld 26,2% per jaar. Daarmee is deze sector een van de best presterende. Ter vergelijking, de brede wereldaandelenindex MSCI behaalde over dezelfde periode een gemiddeld jaarrendement van 15,1%.

De belangrijkste motor voor het rendement van de biotechsector is de forse groei. Die blijft ook de komende jaren hoog. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research voorziet 100% groei voor deze sector tot en met 2020. De groei wordt gestuwd door de voortdurende ontwikkeling van medicijnen. Medicijnen waardoor patiënten langer en gezonder kunnen blijven leven. Of zelfs volkomen genezen. Zo zijn biotechbedrijven steeds succesvoller bij het ontwikkelen van medicijnen tegen kanker.

Overnames biotech

Naast de forse groei zijn tevens overnames een motor achter het bovengemiddelde rendement van de biotechsector. De grote farmabedrijven ontwikkelen zelf steeds minder medicijnen. Maar houden hun pijplijn van nieuwe medicijnen op peil door biotechbedrijven die een veelbelovend medicijn hebben ontwikkeld over te nemen. Circa 80% van de succesvolle nieuwe medicijnen wordt nu bij biotechbedrijven ontwikkeld en 20% bij de grote farmaceuten.

+12,8% Nasdaq Biotechnology Index

Vorig jaar was er even een correctie van de NBI. Na jaren van vrijwel ononderbroken koersstijgingen is zo’n correctie ook gezond. Dit jaar presteert de index weer helemaal in lijn met het onverminderd hoge groeipad van de biotechsector. Sinds begin dit jaar stijgt de NBI al met 12,8%.

Rendementskansen biotech sector

Nieuwe ontwikkelingen zoals biotech groeien dus snel. En bieden vaak mooie rendementskansen. Met Bright New World kunt u eenvoudig inspelen op de ontwikkelingen bij biotech en nog 10 andere sectoren. Want met dit bijzondere beleggingsfonds belegt u in één keer in al die snelgroeiende sectoren. Sectoren die de wereld in sneltreinvaart veranderen en vaak ook bijdragen aan een betere toekomst. 

Doe ook mee met de toekomst en stap in Bright New World. Dat kan trouwens al vanaf € 2500,-.

Bent u al participant en wilt u uw positie in Bright New World uitbreiden, ga dan naar bijkopen >>


*De waarde van u belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Bright New World is een beleggingsfonds met een open-end karakter en is geregistreerd bij de AFM in Amsterdam. Uw aankoopbeslissing dient te worden genomen op grond van het prospectus, welke u tezamen met de essentiële beleggersinformatie hier kosteloos kunt downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico's. Vraag erom en lees deze documenten voordat u het product koopt.