Medische apparaten beleggen

De innovatieve bedrijven die medische apparaten maken, hebben het tij mee. Nog vele jaren. Want de nieuwe generatie medische apparaten zorgen voor een betere en minder kostbare gezondheidszorg. Grote medische apparaten als scanners en chirurgische robots worden door de technologische revolutie namelijk steeds beter. 

De effecten zien we gelijk terug in de gezondheidszorg. Door betere scanners worden diagnoses in een eerder stadium gesteld. Door operatierobots – een samensmelting van medische technologie en robotica – worden operaties sneller en minder invasief uitgevoerd. De voordelen: meer preventie, kortere opnametijd in ziekenhuizen. Patiënten sneller op de been. 

Betere zorg én betere beheersbaarheid kosten

Niet voor niets kopen ziekenhuizen en zorginstellingen over de hele wereld de nieuwste en beste medische apparaten. State-of-the-art. Voortdurend. Omdat daarmee het mes aan twee kanten snijdt: betere zorg én beter management van de zorgkosten. 

Draagbare medische apparaten

Daarnaast groeit de markt voor draagbare medische apparaten als insulinepompjes en draagbare echoapparaten bovengemiddeld. Door steeds snellere en krachtigere computerchips kunnen deze apparaten steeds meer. Waardoor bijvoorbeeld diabetici een prettiger leven kunnen leiden. En huisartsen ook op de praktijk een echo kunnen maken.

Gestage groei medische apparaten-sector

De sector heeft de wind in de zeilen. Zo verwacht het Amerikaanse onderzoeksbureau BCC Research voor de komende jaren een mooie, gestage groei voor de sector medische apparaten: jaarlijks circa 5,3%. Het mooie voor beleggers is bovendien dat deze sector niet afhankelijk is van wispelturige consumenten. De beslissingen om nieuwe medische apparaten aan te schaffen worden rationeel genomen. Voor de lange termijn. Door besturen van ziekenhuizen en zorginstellingen. Medische apparaten is één van de innovatieve groeisectoren waarin Bright New World belegt.