Duurzame energie beleggen bij het beleggingsfonds Bright New World

Natuurlijk is duurzame energie goed voor het milieu en voor ons en onze kinderen en kleinkinderen. Maar de enorme bergen geld die nu in duurzame energie geïnvesteerd worden, of die gereed staan om te worden geïnvesteerd, hebben slechts een reden: rendement. 

  • Zonder een cent subsidie wordt in Dubai nu al zonnestroom geproduceerd voor een prijs van 5,8 dollarcent per kwh. Een land dat zelf grote hoeveelheden gas heeft, kan nu toch al met zonne-energie goedkoper elektriciteit produceren!
     
  • De verwachting is dat het binnen 5 jaar 80% van alle landen zo ver als Dubai zal zijn. Dat komt door voortdurende innovaties en schaalvergroting: in de afgelopen 5 jaar daalden de productiekosten van zonne-energie met 80% en van windenergie met 50%.


Grote zakenbanken

  • Op Wall Street staat er tussen de $150-170 miljard gereed om te worden geïnvesteerd in duurzame energie. Geld van onder meer ‘grote jongens’ als de zakenbanken J.P. Morgan en Goldman Sachs. En dit soort partijen investeert niet uit idealisme in duurzame energie, maar omdat er geld kan worden verdiend.
     
  • Ook het Noorse staatsfonds en ons pensioenfonds ABP beleggen fors in duurzame energie. Vanwege… het rendement.


Warren Buffett

Op Wall Street is het rendementsperspectief pas goed tot iedereen doorgedrongen toen Warren Buffett een aantal jaren geleden startte met investeringen in duurzame energie. Voor velen kwam dit onverwachts, omdat Buffett nooit belegt in technologie. En technologische innovaties spelen een belangrijke rol bij duurzame energie. Maar Buffett houdt wel van projecten met een kloppend rekensommetje; met een mooie plus onder de streep. Buffett heeft op Wall Street de trend gezet en nu is iedereen om.


Solar Power Europe: 80% groei

Dat de groeiverwachtingen voor duurzame energie de komende jaren hoog blijven is wel duidelijk. Volgens Solar Power Europe groeit bijvoorbeeld alleen al de Europese markt voor zonne-energie de komende 3 jaar met 80%. Niet vreemd dus dat grote beleggers als banken en pensioenfondsen de komende jaren miljarden euro’s blijven investeren in deze groeimarkt.


Aandelen duurzame energie

Inspelen op deze sector kan door te beleggen in individuele aandelen duurzame energie. Zoals in het Noorse aandeel duurzame energie REC Silicon, dat grondstoffen produceert voor zonnecellen. Maar wilt u breed gespreid beleggen, dan kan dat bijvoorbeeld met duurzame energie-beleggingsfondsen.

Met Bright New World heb je nog meer spreiding. Want het leuke van dit bijzondere beleggingsfonds is dat je naast duurzame energie belegt in 10 andere snelgroeiende sectoren als robotica, biotech en 3D-printing. Met volgens verschillende onderzoeksbureaus jaarlijkse groeicijfers van 5% tot 100%. Bovendien zijn het allemaal sectoren die net zoals duurzame energie bijdragen aan een betere wereld. 
 

Doe ook mee met de toekomst en stap in Bright New World. Dat kan trouwens al vanaf € 2500,-.


         


*De waarde van u belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Bright New World is een beleggingsfonds met een open-end karakter en is geregistreerd bij de AFM in Amsterdam. Uw aankoopbeslissing dient te worden genomen op grond van het prospectus, welke u tezamen met de essentiële beleggersinformatie hier kosteloos kunt downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico's. Vraag erom en lees deze documenten voordat u het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kunt u hier terecht